Verleng de levensduur van uw vloer

Bij veel schoonmaakwerkzaamheden geldt: onderhoud is behoud. Dat is bij specialistisch ouderhoud van een vloer niet anders. De vloerbekleding vervangen is een flinke investering, dus u wilt uw huidige vloer natuurlijk zo goed mogelijk onderhouden. Met het juiste vloeronderhoud blijft uw vloer in optimale conditie. In dit artikel vertellen we meer over vloeronderhoud voor uw bedrijf.

Margo Schoenmaker

projectleider

Vloeronderhoud is maatwerk

Het onderhoud van een vloer is maatwerk. Wat er nodig is om de vloer in goede staat te houden, hangt af van de manier waarop de vloer wordt gebruikt, de gebruiksintensiteit en het type vloer: hard of zacht.

Onderhoud van harde vloeren

Voorbeelden van harde vloeren zijn PVC, linoleum of gietvloeren. Harde vloeren hebben als voordeel dat ze makkelijk schoon te houden zijn en een lange levensduur hebben. Dit brengt ook een nadeel met zich mee. Zonder goed onderhoud slijten harde vloeren relatief snel. Door bijvoorbeeld zand kan de toplaag van de vloer beschadigen en ontstaan krassen in de vloer. Met regelmatig stofzuigen (bijvoorbeeld tijdens de reguliere schoonmaak) is veel van deze schade te voorkomen.

Wilt u de vloer in optimale staat houden? Dan is het verstandig om 2 keer per jaar specialistisch vloeronderhoud uit te laten voeren. Hoe dit eruit ziet, is afhankelijk van het materiaal waar uw vloer van is gemaakt. Voor bijvoorbeeld linoleum of marmoleum vloeren werken wij met schrobmachines en specifieke reinigingsmiddelen, afgestemd op de vloer. Uiteraard houden wij hierbij ook rekening met uw wensen. Een voorbeeld; op scholen voeren wij grote onderhoudswerkzaamheden uit tijdens vakanties. Hierdoor krijgen wij alle ruimte om ons werk te doen, zonder dat de gebruikers van het pand hier last van hebben.

Onderhoud van zachte vloeren

Voorbeelden van zachte vloeren zijn vinyl- of tapijtvloeren. Vaak kiest men voor een zachte vloer vanwege de isolerende eigenschappen (zowel qua geluid als temperatuur). Tapijtvloeren zijn vaak goedkoper in de aanschaf dan harde vloeren. Daar staat tegenover dat tapijtvloeren duurder zijn in onderhoud. Waar een nieuwe koffievlek makkelijk weg te halen is van een pvc vloer, kost dat bij een tapijtvloer wat meer moeite. Wilt u een tapijtvloer écht goed schoon houden, dan is een maandelijkse dieptereiniging nodig. Hierbij wordt uw vloer bijvoorbeeld geschrobd of geborsteld. Afhankelijk van het type vloer en de gebruiksintensiteit maken wij een plan op maat om uw vloer in topconditie te houden.

Tip: houd vuil buiten

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom adviseren wij om een goede schoonloopmat te plaatsen bij de ingang(en) van uw pand. Deze vangen het meeste vuil en vocht op en zorgen ervoor dat uw vloer minder vies wordt.

Meer weten over specialistisch vloeronderhoud?

Wij helpen u graag op weg. Onze vakmensen komen bij u langs voor een advies op maat. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een offerte!

Ook interessant om te lezen

Schoonmaakkar

Social return bij Drost & Zonen

Wat is social return? Het doel van social return is om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het […]

Lees verder over: Social return bij Drost & Zonen

Wat is er aan de hand in de schoonmaakbranche?

Laten we bij het begin beginnen. In de schoonmaakbranche zijn grote tekorten aan medewerkers. Maar waarom neemt het aantal schoonmakers […]

Lees verder over: Wat is er aan de hand in de schoonmaakbranche?
Schoonmaakwerkzaamheden

Regulier schoonmaakonderhoud: wat is dat eigenlijk?

Wat is regulier schoonmaakonderhoud? Bij regulier schoonmaakonderhoud kunt u denken aan dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden zoals stofzuigen, afnemen en het reinigen van […]

Lees verder over: Regulier schoonmaakonderhoud: wat is dat eigenlijk?