Regulier schoonmaakonderhoud: wat is dat eigenlijk?

Bij de meeste van onze klanten voeren wij regulier schoonmaakonderhoud uit. Regulier schoonmaakonderhoud wordt vaak uitgelegd als ‘het alledaagse schoonmaakwerk’. Maar wat houdt dit precies in? Welke werkzaamheden vallen hier wel of niet onder? In dit blog vertellen wij hier meer over.

Rob van Gestel

projectleider

Wat is regulier schoonmaakonderhoud?

Bij regulier schoonmaakonderhoud kunt u denken aan dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden zoals stofzuigen, afnemen en het reinigen van sanitair. Maar wat regulier schoonmaakonderhoud precies betekent, bepalen wij per locatie. Gebouwen hebben namelijk verschillende functies en worden verschillend gebruikt. Daarom ziet regulier schoonmaakonderhoud er op een basisschool anders uit dan op een middelbare school, en anders dan in een zorginstelling of kantoorgebouw.

Een voorbeeld: tussen basisscholen en middelbare scholen zitten verschillen in de aanpak van het schoonmaakwerk. Op basisscholen geven wij bijvoorbeeld extra aandacht aan een schone vloer, omdat jonge kinderen hier vaak op spelen. Op een middelbare school geven we schone klaslokalen meer prioriteit, omdat hier ieder uur andere leerlingen zijn. Deze verschillen zijn duidelijk zichtbaar in de werkzaamheden van onze collega’s op deze locaties. Zo bepalen wij per locatie wat nodig is om te voorzien in een schone werkomgeving.

Waarom is regulier schoonmaakonderhoud belangrijk?

Inmiddels is het algemeen bekend dat een schone werkomgeving bijdraagt aan het werkplezier van uw medewerkers of leerlingen. Dit heeft een positieve invloed op hun concentratievermogen en prestaties. Verder is een schone omgeving belangrijk om de verspreiding van ziektes te voorkomen. Dit kan weer bijdragen aan vermindering van het ziekteverzuim. Daarnaast verlengt regelmatig schoonmaakonderhoud de levensduur van uw vloer en meubels.

Aanvullingen op regulier schoonmaakonderhoud

Met regulier schoonmaakonderhoud bent u al goed op weg om een prettige werk- en leeromgeving te bereiken. Toch raden wij aan om ook periodiek specialistisch schoonmaakonderhoud uit te laten voeren. Hiervoor nemen we weer de school als voorbeeld. Hier vindt de hele dag door in- en uitloop van leerlingen plaats. Dit zorgt voor veel zand op de vloer. Wanneer er langere tijd zand op de vloer ligt, en hier vaak overheen gelopen wordt, kan de toplaag van de vloer beschadigen. Deze beschadiging kan er weer toe leiden dat de vloer lastiger schoon te maken is en nog sneller beschadigt. Dit soort slijtage kunt u in de meeste gevallen voorkomen met extra vloeronderhoud.

Regulier schoonmaakonderhoud uitbesteden?

Wilt u het schoonmaakonderhoud van uw school, kantoorgebouw, zorginstelling of bedrijfsruimte uitbesteden? Neem dan eens contact met ons op voor een advies op maat. Wij helpen u graag!

Ook interessant om te lezen

Schone werkplek

Het belang van een schone werkplek

Het belang van een schone werkplek Een schone werkomgeving is belangrijk voor uw medewerkers. Uw medewerkers brengen waarschijnlijk een groot […]

Lees verder over: Het belang van een schone werkplek
Schoonmaakkar

Social return bij Drost & Zonen

Wat is social return? Het doel van social return is om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het […]

Lees verder over: Social return bij Drost & Zonen

Wat is er aan de hand in de schoonmaakbranche?

Laten we bij het begin beginnen. In de schoonmaakbranche zijn grote tekorten aan medewerkers. Maar waarom neemt het aantal schoonmakers […]

Lees verder over: Wat is er aan de hand in de schoonmaakbranche?