Schoonmaak op scholen: een vak apart

Binnenkort begint het nieuwe schooljaar! Maar is uw schoolgebouw daar wel klaar voor? Vooral op basisscholen is hygiëne erg belangrijk. Het immuunsysteem van jonge kinderen moet zich namelijk nog ontwikkelen. Hierdoor zijn zij vatbaar voor ziekten.

Het schoonmaken van scholen is echt een vak apart. Wij letten bij het schoonmaken van scholen op een aantal zaken.

Fabiola de Bie

projectleider

Verschillende ruimtes

In een schoolgebouw zijn veel verschillende ruimtes met verschillende functies. Van de keuken, kantine en werkruimten, tot aan klaslokalen, gymzalen en sanitair. Al deze ruimtes hebben hun eigen functies en worden door verschillende mensen gebruikt. Het is belangrijk om u hiervan bewust te zijn, want verschillende ruimtes vragen om verschillende schoonmaakwerkzaamheden.

Een voorbeeld: het schoonmaken van sanitair. Op scholen worden toiletten intensief gebruikt. Het is daarom belangrijk om deze goed schoon te maken, en ook van tijd tot tijd een dieptereiniging uit te (laten) voeren. Hiermee zorgt u ervoor dat ook op de moeilijkst bereikbare plekken geen vuil ophoopt. Voorkomen is namelijk beter dan genezen.

Extra aandacht voor uw vloer

Bij het schoonmaken van een schoolgebouw geven wij extra aandacht aan goed vloeronderhoud. Vooral op basisscholen is een schone vloer belangrijk, omdat jonge kinderen soms op de vloer spelen. Daarnaast hebben veel basisscholen een zandbak op het speelplein, waardoor er veel zand of ander vuil meekomt naar binnen. Wanneer zand lang op uw vloer blijft liggen, zorgt dit voor slijtage. Een schone vloer gaat dus ook langer mee!

Het belang van een schone school

Vooral bij basisschoolkinderen is hygiëne extra belangrijk. Kinderen hebben namelijk nog geen sterk immuunsysteem ontwikkeld en worden sneller ziek. Een hygiënische, opgeruimde en frisse school draagt bovendien bij aan het concentratievermogen van uw medewerkers en leerlingen. En dát draagt weer bij aan betere prestaties!

Specialistische schoonmaak in scholen

Het schoonmaken van scholen is een vak apart. Het is dan ook verstandig om dit over te laten aan professionals. Bij Drost & Zonen hebben we jarenlange ervaring met het schoonmaken van verschillende schoolgebouwen. Wij vinden het belangrijk om mee te denken met u als klant en u zoveel mogelijk te ontzorgen.

Bent u benieuwd wat we voor uw onderwijsinstelling kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor advies op maat!

Ook interessant om te lezen

Schoonmaakwerkzaamheden

Regulier schoonmaakonderhoud: wat is dat eigenlijk?

Wat is regulier schoonmaakonderhoud? Bij regulier schoonmaakonderhoud kunt u denken aan dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden zoals stofzuigen, afnemen en het reinigen van […]

Lees verder over: Regulier schoonmaakonderhoud: wat is dat eigenlijk?
Schone werkplek

Het belang van een schone werkplek

Het belang van een schone werkplek Een schone werkomgeving is belangrijk voor uw medewerkers. Uw medewerkers brengen waarschijnlijk een groot […]

Lees verder over: Het belang van een schone werkplek
Schoonmaakkar

Social return bij Drost & Zonen

Wat is social return? Het doel van social return is om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het […]

Lees verder over: Social return bij Drost & Zonen