Een gezonde school is een schone school

Kinderen en docenten zijn zo’n acht uur per dag, vijf dagen per week aanwezig op school. Het is dan ook niet gek dat er veel nadruk wordt gelegd op het belang van een schone leer en werkomgeving. Of het nu gaat om het klaslokaal, de pauzeruimte of het sanitair, kinderen én docenten worden blij van een schone ruimte. Wij vertellen u in deze blog meer over het belang van een schone school.

Rob van Gestel

projectleider

Een schone omgeving maakt blij
Een nette omgeving geeft een fijn gevoel. Dit betekent niet alleen dat alles netjes opgeruimd is, maar ook dat alles schoon is. Een schone werk- en leerplek geeft een rustig en overzichtelijk gevoel, wat de concentratie ten goede komt. Zowel kinderen als leraren leren en presteren beter in een schone omgeving. Een schone en opgeruimde omgeving oogt ook prettig en gastvrij. Zo kunt u met een gerust hart ouders en andere gasten op uw school ontvangen.

Gezondheid
Kinderen zijn nog volop in ontwikkeling en dit geldt ook voor hun immuunsysteem. Een goede hygiëne is belangrijk om de verspreiding van ziektes te voorkomen. Een goed ventilatiesysteem speelt hierbij ook een belangrijke rol. Vocht en vuil kunnen via een ventilatiesysteem, ramen of roosters naar buiten worden afgevoerd en worden vervangen door frisse lucht. Dit voorkomt hoofdpijn, vermoeidheid en de verspreiding van virusdeeltjes. Belangrijk is wel dat dit alleen werkt als het ventilatiesysteem goed is schoongemaakt. Zorg dus ook dat dit tijdig wordt gereinigd.

Schoon is duurzaam
Als alles mooi schoon is, blijft het ook langer goed. Denk bijvoorbeeld aan de vloer. Als deze vies is door bijvoorbeeld zand, slijt de vloer sneller. Als de toplaag beschadigd, blijft vuil makkelijker achter waardoor de levensduur van de vloer achteruit gaat. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld stoelen, tafels en andere meubels en materialen. Door de school goed schoon te houden, gaat alles in de school langer mee. Een schone school verbetert dus ook de duurzaamheid.

Goed voorbeeld doet goed volgen
Het is bewezen dat een ruimte die al vuil is, nóg meer vuil aantrekt. Denk bijvoorbeeld aan een ruimte die vol ligt met kruimels. Als er nog één kruimel bij komt, laat u die sneller liggen dan wanneer er maar één kruimel ligt. Een schone school voorkomt dus dat het viezer wordt.

Professionele schoonmaak op uw school
Bij Drost & Zonen bent u voor schoonmaakwerkzaamheden op scholen aan het juiste adres. Wij hebben veel ervaring met de schoonmaak op scholen. U kunt op ons rekenen voor de reguliere schoonmaak én voor specialistische schoonmaakwerkzaamheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dieptereiniging van het sanitair. Wilt u meer informatie over wat Drost & Zonen voor uw school kan betekenen? Lees dan de referentie van de Meerwegen Scholengroep of neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

Ook interessant om te lezen

Schone werkplek

Het belang van een schone werkplek

Het belang van een schone werkplek Een schone werkomgeving is belangrijk voor uw medewerkers. Uw medewerkers brengen waarschijnlijk een groot […]

Lees verder over: Het belang van een schone werkplek
Schoonmaakkar

Social return bij Drost & Zonen

Wat is social return? Het doel van social return is om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het […]

Lees verder over: Social return bij Drost & Zonen

Wat is er aan de hand in de schoonmaakbranche?

Laten we bij het begin beginnen. In de schoonmaakbranche zijn grote tekorten aan medewerkers. Maar waarom neemt het aantal schoonmakers […]

Lees verder over: Wat is er aan de hand in de schoonmaakbranche?