Social return bij Drost & Zonen

Bij Drost & Zonen geloven we dat iedereen over kwaliteiten beschikt. Daarom werken we aan social return. Dit houdt in dat wij mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid te bieden om weer (deels) aan het werk te kunnen. Bij Drost & Zonen bieden we mensen graag de kans om hun kwaliteiten te ontdekken en om zo weer in de arbeidsmarkt te stappen.

Wat is social return?
Het doel van social return is om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te krijgen. Door deze mensen van een baan te voorzien hoeven er minder uitkeringen te worden gegeven en krijgen mensen zonder baan een nieuwe kans om zich weer op de arbeidsmarkt te mengen. Mensen op deze manier aan een baan helpen is dan ook een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Waarom social return?
Als iemand niet of lastig in aanmerking komt voor een baan, is social return een prachtige manier om weer op de arbeidsmarkt te komen. Het kan zo zijn dat mensen problemen hebben waardoor het vinden van een baan lastig is, terwijl ze wel kunnen en willen werken. Voorbeelden hiervan zijn slechthorendheid, langdurige werkloosheid of een trauma. Bij Drost & Zonen geloven we dat iedereen kwaliteiten bezit, en dat veel mensen juist erg gemotiveerd zijn om aan het werk te gaan. Vanuit deze visie proberen we dan ook ons social return traject in te richten en voortdurend te verbeteren.

Drost & Zonen en social return
Bij Drost & Zonen steken we er graag energie in om gemotiveerde mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer van een baan te kunnen voorzien. Onze leidinggevenden gaan samen met deze mensen op zoek naar een passende functie binnen onze organisatie. Deze leidinggevenden zijn getraind en specialistisch opgeleid om dit traject in goede banen te leiden. Zo gaan we samen op zoek naar de talenten en zoeken we een werkplek die daarbij past. Wilt u meer over onze methodiek weten of heeft u vragen? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.

Ook interessant om te lezen

Wat is er aan de hand in de schoonmaakbranche?

Laten we bij het begin beginnen. In de schoonmaakbranche zijn grote tekorten aan medewerkers. Maar waarom neemt het aantal schoonmakers […]

Lees verder over: Wat is er aan de hand in de schoonmaakbranche?
Vloeronderhoud Machine

Verleng de levensduur van uw vloer

Vloeronderhoud is maatwerk Het onderhoud van een vloer is maatwerk. Wat er nodig is om de vloer in goede staat […]

Lees verder over: Verleng de levensduur van uw vloer
Schoonmaakwerkzaamheden

Regulier schoonmaakonderhoud: wat is dat eigenlijk?

Wat is regulier schoonmaakonderhoud? Bij regulier schoonmaakonderhoud kunt u denken aan dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden zoals stofzuigen, afnemen en het reinigen van […]

Lees verder over: Regulier schoonmaakonderhoud: wat is dat eigenlijk?