Schoonmaken, een vak om trots op te zijn!

Iedere dag gaan onze medewerkers op pad om te zorgen voor schone kantoren, scholen, trappenhuizen en andere ruimtes. Zij zorgen voor een fijne werk-, leer- of leefomgeving, en daar zijn wij hen dankbaar voor! Daarom zetten wij vandaag onze medewerkers in het zonnetje. Schoonmaken is namelijk een vak om trots op te zijn. En wij vertellen hieronder waarom!

Het belang van goede schoonmaak

Rommel en viezigheid hebben een negatieve invloed op de stemming en productiviteit op de werkvloer. Daarnaast trekt rommel méér rommel aan. Als iemand koekkruimels achterlaat op een schone tafel, haalt hij of zij die waarschijnlijk weg. Maar als de tafel al vies is, is de kans groter dat hij of zij de kruimels laat liggen. Een schone werkomgeving oogt gastvrij en heeft een positieve invloed op de concentratie en prestaties van medewerkers. Daarnaast verlengt goed schoonmaakonderhoud de levensduur van meubels. Onze schoonmaakmedewerkers dragen hier, door professionele schoonmaak, hun steentje aan bij.

Naast de ‘gewone’ rommel is er ook nog de onzichtbare viezigheid. In coronatijd is zichtbaar geworden hoe enorm belangrijk een schone omgeving is om de verspreiding van ziektes tegen te gaan. In deze tijd werd veel gevraagd van onze collega’s. Zij hebben bewezen onmisbaar te zijn. Wij zijn er trots op dat onze professionals zo snel hebben geschakeld en extra werkzaamheden hebben verricht. Onze medewerkers hebben in deze tijd éxtra bewezen wat ze waard zijn en hoe zij bijdragen aan een schone en veilige werkomgeving.

Schoonmaken is een vak

Een veelgehoorde opmerking is dat schoonmaken niet moeilijk is. ‘Ik doe het thuis toch ook?’ Maar weet je eigenlijk hoe je gebruik maakt van alle verschillende soorten schoonmaakmiddelen? Welke mag je wel of juist niet mengen? En hoe gebruik je verschillende soorten doeken, zoals vaatdoeken, sponsdoeken, microvezeldoeken of stofdoeken? En maak je jouw huis op een duurzame manier schoon? En hoe zorg je voor een ergonomische manier van werken? Dit zijn zaken waar onze medewerkers dagelijks mee te maken krijgen. Zij hebben alle kennis en kunde in huis om op een goede manier schoon te maken. Schoonmaken is niet niks!

…een vak om trots op te zijn!

Wij horen vaak van klanten dat zij hun vaste schoonmaakmedewerkers meer zien als collega’s, dan externe medewerkers. Dit snappen wij heel goed. We hechten waarde aan een persoonlijke relatie en daarom zorgen we waar mogelijk voor vaste gezichten bij onze klanten. Daarnaast zien we een verandering in de werktijden van schoonmakers. Het is tegenwoordig steeds normaler om overdag schoon te maken in plaats van ’s avonds of ’s nachts. Dit kan leuke onderlinge contactmomenten opleveren.

Wij zijn trots op onze medewerkers! En dat mag best eens gezegd worden. Wil jij ook werken in een leuk team en jezelf ontwikkelen? Bekijk dan eens onze vacatures!

Ook interessant om te lezen

Schoonmaakkar

Social return bij Drost & Zonen

Wat is social return? Het doel van social return is om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het […]

Lees verder over: Social return bij Drost & Zonen

Wat is er aan de hand in de schoonmaakbranche?

Laten we bij het begin beginnen. In de schoonmaakbranche zijn grote tekorten aan medewerkers. Maar waarom neemt het aantal schoonmakers […]

Lees verder over: Wat is er aan de hand in de schoonmaakbranche?
Vloeronderhoud Machine

Verleng de levensduur van uw vloer

Vloeronderhoud is maatwerk Het onderhoud van een vloer is maatwerk. Wat er nodig is om de vloer in goede staat […]

Lees verder over: Verleng de levensduur van uw vloer