Geef schoonmaakkwaliteit prioriteit

U en uw medewerkers brengen waarschijnlijk veel tijd door in uw bedrijfspand. Een schone werkomgeving is dan ook van grote waarde. Een nette omgeving geeft uw medewerkers een fijn gevoel. Dat betekent niet alleen dat alles netjes is opgeruimd, maar ook dat de ruimte goed is schoongemaakt. Maar wanneer is een ruimte goed schoongemaakt? En hoe weet u of uw gebouw schoon is? Om u inzicht te geven in de kwaliteit van de schoonmaak, werkt Drost & Zonen met kwaliteitscontroles.

Kevin Kersten

operationeel manager

Kwaliteitsmeetsysteem

Verschillende mensen zullen het begrip ‘schoon’ op een andere manier uitleggen. Om de kwaliteit te kunnen meten, zijn objectieve (technische) eisen afgesproken. Dit maakt het mogelijk om een kwaliteitsniveau van de schoonmaakwerkzaamheden te bepalen. Wij werken met het kwaliteitsmeetsysteem van VSR (Vereniging Schoonmaak Research). Dit is makkelijk te gebruiken en efficiënt.

Voor ieder onderdeel of elke ruimte stelt u zich een aantal vragen. De belangrijkste vraag is: ‘Is het onderdeel of de ruimte schoongemaakt?

  • Is het antwoord nee? Dan bekijkt de u of alleen de laatste schoonmaakbeurt niet goed was, of dat het vuil al langer aanwezig is.
  • Is het antwoord ja? Dan bekijkt de u of het gewenste resultaat bereikt is en of de methode goed is gebruikt.

Onder ‘schoon’ verstaan we ‘op de juiste manier schoongemaakt’. Ook hiervoor heeft VSR een vragenlijst ontwikkeld, zodat hier geen meningsverschillen over kunnen ontstaan. Deze aanpak biedt handvaten om een efficiënte kwaliteitscontrole te doen van uw schoonmaakwerkzaamheden.

 

Altijd bij de hand

Bij Drost & Zonen hechten we veel waarde aan betrouwbare kwaliteitscontroles. Wij geven hier invulling aan met de KAM app. In de app kunt u per onderdeel of ruimte een controle doen. Ook de omgeving en beleving worden in de app beoordeeld. Aan het einde van de controle ontvangt u direct een kant en klaar verslag per mail. Hierin vindt u een overzicht van alle conclusies en adviezen die uit de controle zijn gekomen. U kunt uw resultaten dus gemakkelijk terugvinden en wij kunnen direct aan de slag met eventuele verbeterpunten!

Het werken met de KAM app draagt bij aan ons streven naar openheid, vertrouwelijke samenwerking en duidelijke afspraken. Wij streven altijd naar verbetering van onze service en ontwikkeling van onze medewerkers. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op!

Ook interessant om te lezen

Schoonmaakwerkzaamheden

Regulier schoonmaakonderhoud: wat is dat eigenlijk?

Wat is regulier schoonmaakonderhoud? Bij regulier schoonmaakonderhoud kunt u denken aan dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden zoals stofzuigen, afnemen en het reinigen van […]

Lees verder over: Regulier schoonmaakonderhoud: wat is dat eigenlijk?
Schone werkplek

Het belang van een schone werkplek

Het belang van een schone werkplek Een schone werkomgeving is belangrijk voor uw medewerkers. Uw medewerkers brengen waarschijnlijk een groot […]

Lees verder over: Het belang van een schone werkplek
Schoonmaakkar

Social return bij Drost & Zonen

Wat is social return? Het doel van social return is om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het […]

Lees verder over: Social return bij Drost & Zonen